Maria Hazell

Lärare i solosång

Maria började tidigt sjunga och spela piano.
Hon har agerat och sjungit i många musikaler; The Sound of Music på Göta Lejon (Gretl), Kristina från Duvemåla på Cirkus, Annie på Göta Lejon (Annie) samt under fem år vid Teater Accént, bl.a.  i West Side Story (Maria) och  i The Wiz (Dorothy). Hon har även arbetat som skådespelare i film och teater och även som barnreporter för SVT:s ”Rea”.

Maria gick Kulturamas Musikdramatiska Grundskola, musikgymnasiet Rytmus och RML:s musikerlinje (2010/11), där hon hade sång som huvudinstrument och piano som biinstrument. Hon har spelat klassisk piano och brukspiano.

Maria har sjungit i olika sammanhang och på många stora scener, t.ex. Globen, Berns, Debaser och på festivaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon var förband till Justin Bieber när han kom till Stockholm och sjöng då båda kvällarna i fullsatt Tele2-arena.

Maria har vikarierat som musiklärare på Kulturamas Musikdramatiska Grundskola och arbetat flera år hos BMU Täby med körerna, sång och piano.

Maria är signad hos skivbolag och förlag som sångerska och låtskrivare. Hon har skrivit sina egna singlar och skriver även till andra artister.

E-postadress: bmutaby@gmail.com